Tavaraa on liikaa. Sitä kertyy kaappeihin, hyllyihin ja varastoihin. Pursuavia kaappeja on vaikea pitää järjestyksessä eikä tarvittavia tavaroita löydä. Paperipinot kasvavat. Koti on aina sotkuinen eikä vieraita viitsi kutsua kylään. Kuulostaako tutulta? Ei hätää, tilanne on normaali monessa kodissa.

Olen koulutettu ammattijärjestäjä,  autan tavaroiden, kuten esineiden ja papereiden karsimisessa ja järjestämisessä. Liiasta on mahdollista päästä eroon, ulkopuolisen tuen avulla se on helpompaa. Palvelu on ehdottoman luottamuksellista, olen vaitiolovelvollinen ja noudatan työssäni Suomen ammattijärjestäjät ry:n sääntöjä.  Lue lisää Suomen ammattijärjestäjät.

Näin se käy:
Esimerkiksi vaatehuoneen järjestäminen aloitetaan tilannekatsauksella, jonka jälkeen päätetään yhdessä tavoite. Tavoitteena voi olla toimiva, siisti vaatehuone, jossa kaikelle on paikkansa. Tavoite voidaan laatia myös kirjallisena, jolloin siihen on helppo palata myöhemmin. Tämän jälkeen käymme yhdessä läpi kaiken tavara tavaralta: säilytetäänkö, missä säilytetään, mitä hävitetään jne. Turhat tavarat voi esimerkiksi antaa pois, myydä kirpputoreilla tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Kun tila on kunnossa ja kaikille tavaroille on omat paikkansa, käymme vielä läpi, miten järjestyksen saa pidettyä jatkossakin.

Samalla tavalla voit käydä kanssani läpi koko asunnon tai jatkaa urakkaa itsenäisesti ohjeiden mukaan. Raivauksen jälkeen koti on helpompi pitää siistinä ja järjestyksessä. Muista kotitalousvähennys!